Dbc-informatiesysteem (DIS)

Dbc-informatiesysteem (DIS)

LET OP! Foutmelding aanlevering DIS bestanden
Een aantal zorgaanbieders krijgt momenteel bij het aanleveren aan het DIS de volgende foutmelding: ‘Er is een technisch probleem opgetreden bij de communicatie met de aanleverplanning.’

Dit probleem wordt veroorzaakt door het vernieuwde SSL certificaat op www.disportal.nl. Updaten van Java naar versie 8 (update 91)of hoger kan ervoor zorgen dat u de foutmelding niet meer krijgt.
Omdat dit echter niet voor iedereen mogelijk is of tot andere problemen leidt, hebben wij besloten om een ander soortgelijk certificaat te installeren. Naar verwachting zal dit certificaat ervoor zorgen dat voor veel zorgaanbieders het probleem verholpen is.

Krijgt u vanaf donderdag 22 maart toch nog dezelfde foutmelding, dan kunt contact met ons opnemen via e-mail of telefoon.

Nieuwe website NZa
De website van de NZa is geheel vernieuwd. U vindt nu vrijwel alle voor u belangrijke informatie en documentatie op één plek. De documentatie over de dbc-systematiek en DIS wordt in de loop van 2018 aan de nieuwe NZa-site toegevoegd. Tot die tijd kunt u de documentatie over DIS via Werken met dbc’s downloaden. Ga hiervoor naar het downloadcentrum voor DIS.

Kijk ook op de website van de NZa voor informatie over: