Totstandkoming dbc´s

Dbc's bevatten de zorgactiviteiten die gemiddeld nodig zijn bij een specifieke zorgvraag. Dit gemiddelde is meestal gebaseerd op data van het dbc-informatieysteem (DIS).

Informatie uit het DIS

Zorgaanbieders leveren bij het dbc-informatiesysteem (DIS) aan welke zorg geleverd is bij welke zorgvraag. Deze data geven inzicht in welke zorg gemiddeld nodig is bij een specifieke zorgvraag. Aan de hand hiervan wordt vastgesteld welke zorgactiviteiten de dbc dient te omvatten. Zijn er te weinig gegevens, bijvoorbeeld als het gaat het om een nieuwe dbc, dan worden hiervoor ervaren experts uit de praktijk geraadpleegd.

Samen met het veld

De NZa ontwikkelt iedere dbc samen met het zorgveld en de branchepartijen. Ook wijzigingen en innovaties worden meegenomen in de ontwikkeling van een nieuwe dbc. De NZa stelt de dbc uiteindelijk ook vast.

Dbc-zorgproducten

In 2012 is de vernieuwde dbc-systematiek voor de ziekenhuiszorg ingevoerd onder de noemer DOT (DBC's Op weg naar Transparantie). Dbc's in de vernieuwde systematiek worden ook wel dbc-zorgproducten genoemd om ze te onderscheiden van de 'oude' dbc's.

Ziekenhuiszorg informatie

Infomateriaal

Infomateriaal overzicht

Agenda

Er zijn geen items gevonden

Agenda overzicht

Zorginformatie

Innovatie

 

Informatie- en Contactcentrum

    • 088 - 770 8 770 (lokaal tarief)
    • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Werkdagen 9.00 - 17.00 uur