Over zorginformatie

Inzicht in de geleverde zorg is van het grootste belang om de kosten, kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg te blijven garanderen. Het DBC-Informatiesysteem (DIS)  is de officiële landelijke verzamelplaats voor informatie over geleverde zorg. DIS dient twee belangrijke doelen: het doorontwikkelen van de dbc-systematiek en het genereren van beleidsinformatie voor met name de overheid.

Betrouwbaar en volledig

DIS bevat data over de zorg van zorgaanbieders in de ziekenhuiszorg, geriatrische revalidatiezorg, ggz en forensische zorg. Iedere zorgaanbieder die met dbc's werkt, levert de gegevens over de geleverde zorg aan DIS. Vervolgens kan DIS waardevolle gegevens tonen over bijvoorbeeld prijs, kwaliteit, aantal behandelingen en zorginhoud.

Informatieverzoeken

Als u op zoek bent naar informatie over bepaalde zorg, dan kunt u een informatieverzoek indienen. De NZa bekijkt informatieverzoeken van derden die worden ingediend bij DIS in eerste instantie vanuit de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Het is aan te bevelen om eerst een kijkje te nemen op www.opendisdata.nl. Veel in het kader van Wob beschikbare informatie over medisch-specialistische zorg is hier al inzichtelijk gemaakt. 

Neem voor meer informatie over het doen van Wob-aanvragen contact op met het Service- en Informatiecentrum DIS.

Ziekenhuiszorg informatie

Agenda

Er zijn geen items gevonden

Agenda overzicht

Zorginformatie

Innovatie

 

Informatie- en Contactcentrum

    • 088 - 770 8 770 (lokaal tarief)
    • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
    Werkdagen 9.00 - 17.00 uur